Omgeving

De Berger Hoeve ligt aan de rand van Bergeijk, een dorp dat gelegen is aan de Belgische grens. Bergeijk is onder meer bekend van architect Gerrit Rietveld: enkel huizen, een dorpsklok en het gebouw van voormalig weverij De Ploeg is door zijn hand getekend en ontworpen. Deze prachtige kunstwerken zijn een bezoek zeker waard. Temeer daar Weverij De Ploeg gelegen is in een park dat ontworpen en ingericht is door tuinarchitecte Mien Ruys.

Bergeijk, een dorp van alle gemakken voorzien qua aanbod van supermarkten, winkelmogelijkheden, terrasjes en restaurants. Bergeijk gelegen in een omgeving waar bossen en natuurgebieden worden afgewisseld door agrarisch gebied, dorpen en steden.

Bergeijk is uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland !!

U vindt er de Abdij van Postel, de befaamde Achelse Kluis en beschermde natuurgebieden zoals de Cartierheide, de Malpie. De Maay en de Liskes. In het bos tegenover het terrein van De Berger Hoeve bevindt zich een trimbaan. Het bekende E3 strand is slechts 3 kilometer ver. Speeltuin, openluchtzwembad, kanotochten, ski-ervaringen, mountainbike , musea, golfterrein, tennisbanen en zelfs een biertje op een Belgisch terras zijn allen binnen een straal van 5 kilometer (of minder) bereikbaar.